De wereld van ICS

‘2021 biedt nieuwe kansen, daar gaan we voor!’

Het nieuwe jaar is inmiddels in volle gang. Het afgelopen jaar was op z’n zachtst gezegd een bijzonder jaar. Dat geldt niet alleen voor de schoonmaakbranche. Onvoorstelbaar hoe snel de wereld kan veranderen. De coronacrisis kunnen we in ieder geval zien als een historische gebeurtenis, waarin schoonmaak terecht een podium kreeg.

Hoe dan ook, hebben wij met elkaar keihard gewerkt om 2020 goed af te sluiten. Een jaar dat we niet konden bezegelen met stevige handdrukken, hartelijke zoenen, met vrienden en familie. Ook geen kerstborrel met collega’s. Een jaar anders dan andere ligt achter ons. Zeker voor de schoonmaakprofessionals, haast gewend aan bikkelen in de luwte. Door de lockdown kunnen we ook bij een aantal van onze klanten niet werken en zitten sommige van onze medewerkers noodgedwongen thuis. De huidige situatie vraagt veel van ons bedrijf. Het is drukker dan normaal, maar iedereen draagt zijn steentje bij, ook als dat niet is op zijn of haar eigen project is.

De teller weer op nul

Het nieuwe jaar is van start. Voor ICS Groep staat de teller weer op nul. We gaan er met ons team weer tegenaan, want deze tijd brengt ook mooie kansen die we zeker zullen aangrijpen. We zijn trots op de grote stappen die we samen zetten. Er zijn veel mooie ontwikkelingen op vele gebieden binnen ons groeiende familiebedrijf.

Uitdagingen, Efficiency en Professionalisering

Per 1 januari van dit jaar zijn we overgestapt naar het ERP-systeem van AFAS. Een ERP-systeem is het hart van je organisatie. Deze software brengt belangrijke bedrijfsinformatie en bedrijfsprocessen van verschillende afdelingen samen. Een grote stap in efficiency en professionalisering! Ondanks een jaar van zorgvuldige voorbereiding lopen we bij de implementatie ook tegen uitdagingen aan. Maar door de enorme inzet van onze medewerkers van het bedrijfsbureau, onder de bezielende leiding van onze IT-manager Roel Clevers, worden ook hier alle hick-ups getackeld, zodat we onze mensen tijdig kunnen verlonen en dat onze facturatie door kan blijven gaan.

Wat gaan we dit jaar laten zien?

Op korte termijn presenteren wij ons duurzaamheidsprogramma ‘A better tomorrow’.  In Q2 wordt onze positionering en huisstijl uitgerold en presenteren we het realtime klanten dashboard. In de tweede helft van 2021 kunnen we de eerste resultaten van data gestuurd schoonmaken laten zien. Daarnaast hebben we aandacht voor ons HR-beleid. Automatisering wordt steeds meer leidend in onze branche, maar de menselijke kant maakt nog steeds het verschil. De sleutel voor succes in de toekomst is de balans vinden tussen de opkomende technologie en het belangrijkste van een organisatie: de mensen. Een tevreden medewerker zorgt voor een tevreden klant. En dat begint altijd intern, door te weten wat er speelt.

Continueren van samenwerking

2021 is ook het jaar van de heraanbesteding NS en Fontys. Twee klanten waar we een hele goede relatie mee hebben en partners die we absoluut willen behouden. Dus alle hens aan dek om een winnende aanbieding te maken en het partnership te continueren.

Namens directie en het voltallige management wens ik ondernemend Nederland een succesvol 2021 met mooie nieuwe kansen in deze roerige tijd. Het vraagt veel van ons allemaal. Let goed op elkaar en blijf gezond!

Bart van der Sluijs
Algemeen directeur
ICS Groep b.v.