Specialistische reiniging

Glasbewassing

Schone ramen en kozijnen horen bij de uitstraling van een fris en representatief bedrijfspand. Het is daarom van belang alle ramen en kozijnen regelmatig schoon te laten maken. Ramen reinigen is vakwerk. De specialisten van ICS doen dit snel en vakkundig. Onze medewerkers zijn gastvrij en maken ramen schoon zonder anderen te storen in hun werk.

Ramen reinigen met osmose

Er is een nieuwe, milieuvriendelijke manier van ramen wassen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van osmosewater. Dat is leidingwater waaruit alle bestanddelen als zouten, mineralen en kalk worden gefilterd. Wat overblijft, is puur osmosewater dat na verdamping geen vlekken achterlaat op ramen. Bij glasbewassing met osmose wordt enkel gewerkt met water. Er komen geen zeep of andere chemicaliën aan te pas.

Diverse manieren van glasbewassing

Ramen reinigen met osmose zorgt voor een nieuwe, duurzame manier van werken. Het osmosewater brengen we aan met hulp van een uitschuifbare telescoopsteel: de tuckerpole. Het gefilterde water wordt via een slang langs de steel omhoog gepompt. Het osmosewater hecht zich aan het vuil op het raam, tot diep in de ruit. Na het wassen wordt het raam nagespoeld met osmosewater. Maar vergeet ook niet de traditionele manier van glasbewassing, waarbij gebruik wordt gemaakt van zeep en een zeem, spons en trekker.

De laatstgenoemde manier van glasbewassing zorgt altijd voor een schoon resultaat. Bij een eerste reiniging met osmosewater, kan het zijn dat de ramen nog niet zo mooi opdrogen. In de ‘poriën’ van de ramen zitten nog oude vuil- en zeepresten die er bij een eerste keer wassen met osmosewater niet meteen uitgaan, al spoelen we een eerste keer extra goed na. Vanaf dat moment zullen de ramen telkens schoner worden.

Glasbewassing op hoogte

Ramen reinigen met een telescoopsteel gaat tot een maximale hoogte van 13,5 meter (berekend vanaf de grond). Uiteraard verzorgen we ook glasbewassing op hoogte. Hiervoor werken we met steigers en hoogwerkers. Onze hoogwerkers reiken tot een hoogte van maximaal 46 meter. Voor een hoogte daarboven – of wanneer de inzet van een steiger of hoogwerker niet mogelijk is – maken we gebruik van kranen of een hangbruginstallatie. Alle glasbewassing verzorgen we op een zo een efficiënt mogelijke, maar altijd veilige manier. Het materiaal is voorzien van een geldig keurmerk en onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd.

Vraag een offerte voor glasbewassing aan

Iedere locatie is anders en vraagt hierdoor om een maatwerk aanpak. We bekijken graag wat de mogelijkheden zijn. Er is daarbij de keuze voor structurele of incidentele glasbewassing. We werken veelal met jaarkalenders. Dat betekent dat we met de opdrachtgever afspreken op welke momenten in het jaar we de ramen komen reinigen. Zo zijn onze opdrachtgevers het hele jaar door verzekerd van schone ramen en kozijnen. Toch liever een eenmalige wasbeurt? Geen probleem. Vraag nu een offerte voor (regelmatige) glasbewassing aan.

Vraag offerte aan!

  ICS Groep B.V.

  040 - 2518200
  Le Havre 53
  5627 ST Eindhoven

  Calamiteiten 024 - 6450804

  KvK 17144998
  BTW NL810674932B01